Home Uitblinken van Binnenuit
Praat je los
Schilder je Vrij
Schilder Vrijuit
De kracht van kleur
Over mij
Schilderijen en exposities
Contact

Monique Cornielje adviseur coach

Van oorsprong ben ik (1956) docent Nederlands, eerst in het voortgezet onderwijs, daarna in de volwasseneducatie. Eind jaren tachtig verlaat ik het onderwijs, maak een switch en word communicatieadviseur bij een gemeente.

Het vak communiceren boeit me, alleen de setting waarin staat me minder aan, ik mis het werken met groepen. Ik combineer het een met het ander en volg de communicatietrainersopleiding. Hierna zeg ik mijn baan in loondienst vaarwel en vestig mij als zelfstandig trainer coach.

In de loop der jaren heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld. De rode draad hierbij is de combinatie van het woord en het beeld. De synergie tussen mijn Nederlands en mijn kunstenaarschap. Ik ben het steeds meer gaan toepassen in mijn werk, omdat ik ontdekte dat taal alleen vaak niet voldoende is om bij de essentie te komen. Het beeld kan daar prima bij helpen en daarom bied ik cliŽnten de mogelijkheid om hun coaching te laten ondersteunen met schilderen..

Nu na jaren kan ik zeggen dat het een succesvolle aanpak is. CliŽnten zijn verrast met wat er op het doek verschijnt, het geeft inzicht en helpt hen echt verder. Zoals een cliŽnt het zo mooi omschreef: "Dit? Dat had ik nooit kunnen bedenken". Ik blijf ermee doorgaan, het is te mooi om te stoppen.

Ervaring op het gebied van advies en coaching

coachen van afdelings- en locatiemanagers en MKB-ers
optimaliseren teamoverleg, functioneringsgesprekken
opzetten van competentiegericht personeelsbeleid
uitvoeren van reÔntegratie- en outplacementtrajecten
coachen van (vastgelopen) medewerkers
selecteren van nieuw personeel
optreden als vertrouwenspersoon
trainingen en workshops op gebied van presenteren, persoonlijke
effectiviteit, effectief communiceren, solliciteren, netwerken,
klantgerichtheid, veranderingsprocessen, samenwerken

Opdrachtgevers in profit, not for profit en semi profit