<

Home Uitblinken van Binnenuit
Praat je los
Schilder je Vrij
Schilder Vrijuit
De kracht van kleur
Over mij
Schilderijen en exposities
Contact









Monique Cornielje beeldend kunstenaar

Eind jaren zeventig begin ik met tekenen. Als hobby, ondersteund met tekencursussen om het vak te leren.

Twintig jaar later komt de doorbraak. Ik ruil het potlood in voor acrylverf en mijn schetsboek wordt een schilderdoek. Ik volg een schildercursus in ItaliŽ en neem lessen bij een inspirerend leermeester, die mij stimuleert om mijn intuÔtieve manier van schilderen verder te ontplooien. Dit combineer ik met vele uren zelfstudie en creŽer hiermee steeds expressievere abstracte werken.

Het begint voorzichtig op kleine doeken, al snel worden het grote werken van 100 bij 120 cm tot aan een schilderij in opdracht van 30 cm bij 11 meter. De hobby is dan voorbij, schilderen wordt een beroep en ik ontwikkel een geheel eigen stijl.

Ik schilder niet op een ezel. Die gebruik ik alleen om het schilderij tussentijds te bekijken en te beoordelen hoe ik het verder kan vervolmaken. Ik schilder op de grond, op de knieŽn voor het doek, spruit de verf erop en laat mijn handen en vingers het werk doen, er komt geen penseel bij aan te pas. In elk doek verschijnen de kleuren goud en zilver, dit wordt mijn handelsmerk.

Ik schilder vanuit het onderbewuste. Er is geen vooropgezet plan, de creatie ontstaat van binnenuit. Inspiratie en intuÔtie, ondersteund door passende muziek zorgen voor het gewenste resultaat. De schilderijen geef ik geen titel, elke kijker bepaalt zelf wat hij ziet in het abstracte werk en leest zo zijn eigen verhaal. Dit laatste komt extra tot uitdrukking als ik een schilderij in opdracht maak.