Home Uitblinken van Binnenuit
Praat je los
Schilder je Vrij
Schilder Vrijuit
De kracht van kleur
Over mij
Schilderijen en exposities
Contact


SCHILDER JE VRIJ
ervaar je
UITBLINKEN van BINNENUIT

Voor wie? Degenen die duidelijker willen krijgen wat hun volgende stap kan zijn in het persoonlijk leven of in het werk. En deze stap niet alleen vanuit het denken willen nemen, maar meer naar hun eigen gevoel willen luisteren. Dan te ontdekken dat het verstand een goede helper is en geen meester moet zijn. Voor jong en oud, werkend en niet werkend, voor iedereen die in deze onzekere tijden op zichzelf wil kunnen vertrouwen.


"Je visies worden pas helder als je in je eigen hart kijkt. Wie naar buiten kijkt droomt; wie naar binnen kijkt, wordt wakker", C.G.Jung

Ik nodig je uit om te komen schilderen en je te laten inspireren door kleur en vorm. Je geeft zo ruimte aan je gevoel en intu´tie en je zet je denken even stil. Je maakt contact met jezelf en luistert naar binnen. Er verschijnen beelden op het doek die je vertellen wat er innerlijk bij jou leeft.

Met deze ontdekkingen gaan we aan de slag. Wat zeggen ze over jou? Wat kun je ermee en hoe pak je dat aan? Hoe sluiten ze aan bij wat je al wist over jezelf? Hoe bepalen ze je keuzes en hoe kunnen ze jou verrijken?

Je schildert in een ontspannen sfeer met passende muziek op de achtergrond. Tekentalent of schilderervaring heb je niet nodig. Het gaat er bij Schilder je Vrij om dat je aan vrije vormgeving doet en juist niet bezig bent met figuren die moeten lijken. Laat dat los en ben verrast wat er dan verschijnt.

Een individuele ontmoeting duurt gemiddeld twee uur. We starten met een kennismaking, daarna is er een moment van stilte ter voorbereiding op het schilderen, we sluiten af met het bespreken van je kunstwerk. Alle schildermateriaal is aanwezig.


Tarieven >>>


Riemke

Op een prachtige herfstochtend kwam ik aan in het pittoresk gelegen atelier van Monique.
Hoewel midden in het oude centrum van Arnhem, waadt haar woning in rust en licht.
Bij een kop koffie hebben Monique en ik gesproken over mijn leven, mijn vragen op dit moment en wat mij bezighoudt in mijn persoonlijke en ook professionele leven.

Hierdoor kwam ik in contact met deze levens- en leervragen. Toen we vervolgens ook nog een korte stiltemeditatie deden, was de hectiek van het gewone leven, de ochtend, de reis naar Monique, helemaal op de achtergrond geraakt en kon ik vanuit rust en ontspanning aan mijn schilderen beginnen.

Ik vond het heel prettig een paar proefschilderijtjes te maken. Het was lang geleden dat ik geschilderd had en het was fijn om met het materiaal en de kleuren te experimenteren.
Ook kwamen er al wat emoties los en kon ik nog dichter bij mezelf komen. Op het moment dat ikzelf aangaf verder te willen, kreeg ik van Monique een echt doek om op te werken.
Ik ging vervolgens helemaal op in mijn gevoel en volgde mijn intu´tie in het vormgeven van mijn schilderij. Gedurende een klein half uur werkte ik in alle rust, Monique was als een soort rustige energie wel in de ruimte maar liet mij volledig mijn gang gaan.
Het resultaat was voor mij erg raak en versterkte mij in mijn richting voor de komende tijd. Samen hebben we het schilderij op verschillende manieren bekeken, Monique hielp mij om daar echt even de tijd voor te nemen en zodoende het proces en het resultaat te integreren.

Het schilderij heb ik meegenomen en een mooie plek in mijn huis gegeven waar het mij dagelijks herinnert aan de mooie inzichten die ik besprak met Monique en de fijne ochtend die ik bij haar heb beleefd.


Susan

Intu´tief schilderen was voor mij op alle vlakken een nieuwe ervaring. Ik ben pragmatisch en rationeel en beperk me doorgaans tot het bewonderen van beeldende kunst, niet het maken ervan. Toen ik bij Monique aankwam was ik benieuwd wat me te wachten stond en wat van me verwacht zou worden.

Monique heette me welkom en door haar hartelijkheid en rust voelde ik me al snel op mijn gemak. We startten met meditatie-oefeningen die ervoor zorgden dat ik mijn gedachten los kon laten, dit ging gemakkelijker dan ik had gedacht. Vervolgens mocht ik achter het canvas plaatsnemen en aan de slag gaan. Mijn schilderij ontstond vervolgens als vanzelf.

Wat vooral indruk op me heeft gemaakt is het nabespreken met Monique. Wat had ik nu eigenlijk geschilderd vanuit mijn gevoel? Waar stond dat symbool voor? Monique stelt treffende vragen over het geschilderde en doet dit met een open en onbevooroordeelde houding, hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en waarom ik bepaalde dingen doe. Zaken waar ik zonder mijn schilderij vrijwel zeker aan voorbij was gegaan, door mijn pragmatische aard.

Intu´tief schilderen bij Monique is voor mij dan ook een zeer waardevolle en positieve ervaring geweest. Ik kan het iedereen met enthousiasme aanraden.

Suzan de Boer .